Budincă de Ciuperci



BUDINCĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 250 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- 1 păhărel de vin alb
- 1/2 franzelă
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de făină
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai multe ape
și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată și se lasă
să scadă.
Cînd s-au înmuiat, se adaugă un pahar de vin alb, sare și
piper măcinat, după gust.
Piperul se poate înlocui cu mentă pisată fin.
Se ia cratița de pe foc cînd ciupercile sînt gata și se pregătește
compoziția pentru budincă.
Franzela se înmoaie în lapte dulce, se scurge și se sfărîmă,
se amestecă cu laptele rămas, cu patru gălbenușuri, sare, piper
măcinat și trei linguri de făină.
Se bate compoziția cu o furculiță, se adaugă albușurile bătute
spumă și se omogenizează.
Peste amestec se răstoarnă ciupercile, se omogenizează bine,
se toarnă compoziția într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Se introduce forma în cuptorul încins și se coace 45 de minute
la foc potrivit, apoi se servește.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.