Budincă de Cireșe




BUDINCĂ DE CIREȘE


Ingrediente

- 1/2 kg cireșe fără sîmburi
- 100 g zahăr
- 1/2 lămîie
- 1 franzelă
- 4 gălbenușuri
- 1 cană lapte dulce
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 1 lingură de unt

Mod de preparare


Se taie franzela felii și se înmoaie în lapte cald, după
care se scoate miezul, se stoarce în mînă și se fărîmițează
cu o furculiță.
Se amestecă cu untul încălzit.
Separat se amestecă gălbenușurile cu 100 g zahăr tos,
coaja de la jumătate de lămîie, un plic zahăr vanilinat,
un praf de sare și zeamă de lămîie după gust.
Crema obținută se amestecă cu miezul de franzelă și cu
cireșele spălate și fără sîmburi.
Cînd amestecul este omogen, se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt, care se introduce în cuptorul bine încălzit,
după ce s-au pus deasupra albușurile bătute spumă tare.
Budinca se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se
scoate și se lasă să se răcească, apoi se taie felii și se
pudrează cu zahăr farin.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.