Budincă de Ceapă




BUDINCĂ DE CEAPĂ


Ingrediente

- 100 g margarină
- 3 linguri de apă rece
- 1 lingură de oțet ( pentru cocă )
- 500 g ceapă
- 100 g unt
- 400 ml smîntînă
- 4 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- făină



Mod de preparare


Se freacă margarina spumă și se amestecă cu apă și oțet.
Se cerne făină, se adaugă în ploaie și se frămîntă un
aluat elastic din care se întinde foaie subțire pe pereții
unei forme de sticlă incasabilă sau de inox.
Separat se pregătește compoziția.
Se taie ceapa peștișori, se călește în unt, pînă cînd a
devenit sticloasă.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu gălbenușurile
puse pe rînd, se sărează și se piperează după gust.
Albușurile se bat spumă, se pun peste ceapă, se adaugă
verdeața tocată și smîntînă.
Se omogenizează totul, se răstoarnă în forma tapetată
cu aluat și se întorc marginile peste umplutură.
Se introduce forma în cuptorul încălzit bine și se coace
45 de minute la foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit ușor, se lasă să se răcească
și se taie felii groase.

Se servește acoperită cu sos picant de roșii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.