Budincă de Carne




BUDINCĂ DE CARNE


Ingrediente

- 250 g carne tocată
- 250 g costiță afumată
- cîțiva ficăței de pasăre
- 1 ceașcă de vin alb
- sare
- piper măcinat
- 2 cepe
- 2 ouă



Mod de preparare

Se alege carne slabă, se dă prin mașina de tocat, se
amestecă cu costița afumată tăiată fîșii subțiri, se
sărează și se piperează după gust.
Peste amestec se pun două cepe tocate fin și două
ouă crude.
Se omogenizează cu o lingură de lemn, se răstoarnă
amestecul într-o formă unsă cu unt și tapetată cu felii
subțiri de ficat de pasăre.
Se acoperă budinca cu o ceșcuță de vin alb și se introduce
în cuptorul încins.
Se coace circa o oră la foc potrivit, se scoate, se lasă să se
răcească, apoi se taie felii groase și se servește lîngă
legume sote și salată de sezon.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.