Varză a la Cluj




VARZĂ A LA CLUJ


Ingrediente

- 1 varză murată sau dulce 1 kg
- 1 kg carne tocată de porc
- orez o ceașcă
- cimbru după gust
- piper după gust
- 1 ceapă potrivită
- 150 ml ulei sau untură
- bulion 2 linguri
- mărar
- boia













Mod de preparare

Se curăță ceapa, se spală se toacă, orezul se fierbe separat
doar jumătate, se strecoare și se pune peste carnea tocată
apoi se pune, condimentele după gust, cimbru, mărar, sare
foarte puțină dacă este varză murată, ( pentru că varza murată
are destulă sare ), 1 linguriță de bulion și se amestecă bine.
Se pune ceapa la călit, cînd sa călit puțin se pune peste și carnea
tocată peste ceapa călită, și se călește cu ceapă cu tot.
Se pregătește o tavă, sau un bol termorezistent, și se unge cu
puțină untură sau ulei, ( untura este mai bună la gust ).
Și se așează un rînd de varză murată sau dulce tocată, după
aceea se pune rînd de carne, iar un rînd de varză, și deasupra
se pune varză murată un rînd.
Deasupra se pune un pic de cimbru, piper, mărar, restul de bulion.
Se bagă la cuptor 40 - 50 minute, după ce sa făcut, se servește
cu smîntînă și mămăliguță.






varză a la cluj cu mămăligă












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.