Sufleu de Spanac și Smîntînă




SUFLEU DE SPANAC ȘI SMÎNTÎNĂ


Ingrediente


- 4 ouă
- 1 kg de spanac
- sare
- 1 cană mică de smîntînă
- 1 lingură cu telemea rasă


Mod de preparare


Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în
mai multe ape, și se pune la fiert în apă clocotită
cu sare.
Se pune într-o cratiță deoparte și se sparg ouăle pe rînd.
Gălbenușurile se amestecă cu spanacul, iar albușurile
se bat spumă tare.
Se sărează după gust, se adaugă albușurile și se amestecă
ușor cu o lingură, de jos în sus.
Se unge o formă cu unt, după care se răstoarnă compoziția
și se introduce forma în cuptorul cald, pentru o oră, la
foc potrivit.
Se scoate, se taie sufleul cît este cald și se servește
ca un fel de mîncare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.