Sos Picant Din Roșii




SOS PICANT DIN ROȘII


Ingrediente

- 5 kg de roșii
- 500 g zahăr
- 1 pahar de oțet
- sare
- 1 linguriță de boia dulce de ardei
- piper boabe
- 1 crenguță de cimbru
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare

Se spală roțiile, se rup în două și se trec prin pasatrice, pentru
a separa bine semințele de pulpă.
Sucul obținut se pune într-un vas mare și se dă în cîteva clocote,
cu o ceașcă de ulei și o lingură de sare.
Separat se amestecă boiaua de ardei cu zahărul, un pahar de oțet,
piper boabe și o crenguță de cimbru.
Se pun toate în sucul de roșii și se continuă fierberea jumătate
de oră.
Sosu obținut, gustos și picant, se pune cald în sticle și se leagă cu
celofan.
Sticlele se păstrează peste iarnă la loc uscat.
Se servește lîngă friptură de pasăre sau lîngă omlete.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.