Sos Extra




SOS EXTRA


Ingrediente

- 1 linguriță de făină
- 150 g aspic
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș crud
- 1 pahar mic de vin alb
- 1/2 lămîie
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare


Se înmoaie untul într-o cratiță pe foc, se adaugă făina
în ploaie, se subțiază cu aspicul pregătit din carne de
pasăre sau din gelatină desfăcută în apă rece și fiartă pe
foc mic pînă la închegare.
Sosul subțiat se lasă să dea în cîteva clocote, apoi se
adaugă smîntîna și se pune din nou pe foc zece minute,
fără însă să fiarbă.
Se trage vasul de pe foc, se răcește sosul, apoi se amestecă
gălbenușul și se stoarce zeama de la jumătate de lămîie.
Se servește lîngă friptură de vînat sau lîngă pește rasol.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.