Sos de Măcriș




SOS DE MĂCRIȘ


Ingrediente


- 200 g frunze verzi de măcriș
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 cană supă


Mod de preparare


Se spală frunzele de măcriș, se toacă mărunt și se
prăjesc în unt.
Se pune făina în ploaie, se amestecă încet, se stinge
cu supă de carne sau de zarzavat, după care se sărează
și se lasă să fiarbă la foc mic.
Cînd frunzele au fiert bine, sosul e gata.
Se adaugă smîntîna și se mai fierbe zece minute, după
care se ia cratița de pe foc.
Sosul se servește rece, lîngă carne rasol.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.