Sos de Castraveți




SOS DE CASTRAVEȚI


Ingrediente

- 2 castraveți murați în oțet
- 4 cartofi fierți în coajă
- 2 cepe mari
- 2 gălbenușuri crude
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de muștar
- 1/2 lămîie
- 1 lingură oțet
- sare



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă, se dau prin mașina de tocat și
se amestecă cu cepele tocate mărunt.
Se pun într-un vas adînc și se amestecă cu castraveți
curățați de coajă, și tocați mărunt.
Din două gălbenușuri, o ceașcă mare de ulei și o lingură
de muștar se face o maioneză groasă, care se subțiază cu
zeama de la jumătate de lămîie și o linguriță de oțet.
Maioneza se toarnă peste amestecul de cartofi și castraveți,
se amestecă bine și se servește rece, cu friptură de pasăre
sau de porc.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.