Sos Catifelat




SOS CATIFELAT


Ingrediente

- 50 g unt
- 1 lingură de făină
- 1 pahar zeamă de carne
- piper măcinat
- 1 gălbenuș crud
- 1 lingură zeamă de lămîie



Mod de preparare


Se pune untul într-un vas emailat și se înmoaie pe foc moale.
Se adaugă făina în ploaie și se amestecă pe foc, învîrtind
energic cu o lingură de lemn, ca să se omogenizeze amestecul.
Se subțiază cu zeamă de carne și se fierbe pe foc mic, pînă
cînd sosul arată ca o smîntînă groasă.
Se trage cratița de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se
încorporează gălbenușul crud.
Se amestecă repede, se adaugă zeama de lămîie și piperul
măcinat, se omogenizează amestecul și se pune sosul la rece.
Se servește cu sote de legume, pește rasol sau pasăre rasol.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.