Sos Alb I




SOS ALB I


Ingrediente

- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 cană de lapte dulce
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 ouă crude



Mod de preparare


Se pune untul într-o cratiță emailată și se înmoaie ușor,
la foc mic.
Peste unt se adaugă făină în ploaie, se amestecă încet
cu o lingură de lemn și se subțiază cu lapte dulce pus
puțin cîte puțin.
Sosul obținut se fierbe la foc mic, amestecînd mereu
cu lingura, pentru ca să nu se facă cocoloașe.
Se trage cratița de pe foc atunci cînd amestecul arată
ca o smîntînă groasă, se lasă să se răcească puțin,
apoi se adaugă ouăle pe rînd, continuînd să se amestece
într-un singur sens.
Se stoarce în sos zeama de la jumătate de lămîie și se răcește
înainte de a fi servit lîngă pește rasol sau rasol de vacă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.