Salată Țărănească




SALATĂ ȚĂRĂNEASCĂ

Ingrediente

- 1/2 kg cartofi
- 4 fire de ceapă verde
- 4 fire de usturoi
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 salată verde
- piper măcinat
- 2 ouă fierte tari
- 2 linguri de oțet
- verdeață



Mod de preparare


Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă
caldă cu puțină sare.
Cînd au fiert se scot, se curăță de coajă, se taie
felii subțiri cît sînt calzi, se stropesc cu două linguri
de ulei și se lasă să se răcească.
În acest timp se toacă ceapa, usturoiul și salata, se
pune peste cartofi și se amestecă.
Restul de ulei se amestecă cu oțet, sare și piper
măcinat, iar sosul obținut se adaugă peste cartofi.
Într-un castron adînc se așază cîteva frunze de salată
sprijinite de pereții vasului, se pune salata, se ornează
cu cîteva felii de ou fiert tare și se servește în aceeași zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.