Salată de Vinete cu Maioneză




SALATĂ DE VINETE CU MAIONEZĂ

Ingrediente

- 1 kg de vinete
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță de muștar
- 2 linguri de smîntînă



Mod de preparare


Se coc vinetele, se curăță imediat și se lasă să se scurgă.
În acest timp se pregătește maioneza din gălbenușul
crud amestecat cu muștarul și frecat cu uleiul adăugat
treptat.
Maioneza se subțiază cu smîntînă.
Vinetele se toacă cu un cuțit de lemn, se pun într-un
castron, se sărează, se acoperă cu maioneza și se
amestecă bine.
Salata se servește în aceeași zi, sau se păstrează la loc
răcoros, dar nu rece, pentru a doua zi.
Înainte de a fi servită, salata se ornează cu felii de roșii
sau de gogoșar crud.

( La salata de vinete, se folosește cuțit și lingură de lemn,
astfel se amărăște, și îi stricați gustul salatei, ).


Salată de vinete fără maioneză, ( acum fiecare face salata de vinete după preferințe,
cu maioneză sau fără maioneză )

Poftă bună.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.