Salată de Țelină a La Grec




SALATĂ DE ȚELINĂ A LA GREC


Ingrediente

- 4 țeline mijlocii
- 4 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 100 g măsline fără sîmburi
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lămîie
- verdeață tocată
- sare



Mod de preparare


Se curăță țelinele, se spală, se taie peștișori și se
pun să fiarbă cu ceapa pregătită la fel cu apă cît
să le acopere.
Cînd zarzavatul s-a înmuiat, se adaugă măslinele
fără sîmburi și date în clocot separat, o foaie de
dafin și puțină sare, apoi se lasă să fiarbă acoperit
pînă cînd zarzavatul este bine fiert.
Se adaugă uleiul, se ia cratița de pe foc și se răcește
salata, care se pune în salatieră, se acrește cu zeama
de la jumătate de lămîie și se acoperă cu pătrunjel
verde tocat fin.
Se lasă la rece o oră, după care se poate servi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.