Salată de Tăiței




SALATĂ DE TĂIȚEI


Ingrediente

- 250 g tăiței
- 1 cană de sos alb
- 200 g pește afumat
- cîteva măsline
- sare


Mod de preparare


Tăițeii se fierb în apă cu sare, se spală cînd gata
și se scurg bine.
Se pun într-un castron adînc și se acoperă cu sos alb.
Sosul se pregătește pe foc mic din : o lingură de unt,
două linguri de făină, o cană de lapte dulce și zeamă
de lămîie și sare.
Cînd sosul arată ca o smîntînă groasă, se sărează și
se piperează după gust, se lasă să se răcească, se amestecă
ușor pînă se omogenizează totul, după care se garnisește
salata cu felii de măsline și se pune la rece pentru o oră.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.