Salată de Sfeclă Roșie




SALATĂ DE SFECLĂ ROȘIE


Ingrediente

- 1 kg sfeclă roșie
- sare
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de oțet
- 1 linguriță de chimen



Mod de preparare


Sfecla se spală cu peria, se clătește în mai multe ape,
după care se pune la fiert cu apă rece.
Se fierbe două ore, pînă cînd furculița poate pătrunde
ușor în ea.
Se curăță de coajă, se taie felii subțiri sau se dă pe
răzătoare și se pun într-un castron adînc.
Se sărează după gust, se stropește cu ulei și se parfumează
cu chimen pisat.
Cînd sfecla s-a răcit bine, se adaugă oțetul, se amestecă cu
o furculiță compoziția, apoi se lasă la rece.
Salata de sfeclă este mai bună de pe o zi pe alta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.