Salată de Sfeclă cu Hrean



SALATĂ DE SFECLĂ CU HREAN


Ingrediente

- 1 kg de sfeclă roșie
- 2 linguri de oțet
- 2 rădăcini de hrean
- sare
- 3 linguri de ulei



Mod de preparare


Se spală sfecla, se pune la fiert în apă rece și se
fierbe acoperit două ore.
Se scurge apa, se lasă sfeclele să se răcească,
după care se curăță de coajă, se dau pe răzătoare
și se pun într-un castron adînc.
Se curăță hreanul, se dă pe răzătoarea mică, se
amestecă cu sfecla, se stropește amestecul cu ulei
și oțet și se sărează după gust.
Se omogenizează amestecul și se lasă la rece cîteva
ore înainte de a fi servit.
Salata de sfeclă este bogată în vitamine și se servește
lîngă mîncăruri din carne de pasăre sau lîngă mîncăruri
din legume.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.