Salată de Heringi




SALATĂ DE HERINGI


Ingrediente

- 2 heringi desărați
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 lămîie
- măsline
- o felie de pîine
- sare


Mod de preparare

Heringii se desărează se curăță de oase, se dau prin mașina
de tocat și se pun într-un castron adînc.
Se stoarce deasupra zeama de la jumătate de lămîie și se
amestecă ușor, după care se adaugă ceapa tocată mărunt,
frecată cu sare și spălată cu apă rece.
Peste amestec se pune o felie de pîine înmuiată în lapte dulce
sau în apă rece, după care se omogenizează cu o lingură de lemn.
Uleiul se adaugă treptat și se amestecă într-un singur sens.
Cînd amestecul arată ca o pastă omogenă, se pune pe un platou,
se garnisește cu jumătăți de măsline și se lasă la rece o oră
înainte de a se servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.