Salată de Fasole Verde cu Maioneză




SALATĂ DE FASOLE VERDE CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1 kg de fasole verde
- 2 gălbenușuri
- 1 cană ulei
- 1 ceapă
- sare
- 1 linguriță de muștar
- pătrunjel verde tocat


Mod de preparare


Fasolea se curăță de capete, se spală și se pune la fiert,
în apă care clocotește.
Se fierbe într-un vas acoperit o oră, după care se scoate
și se scurge de apă.
Într-un vas adînc se pun două gălbenușuri crude, o
linguriță de muștar, zeamă de lămîie, se amestecă bine
cu o lingură de lemn, apoi se adaugă uleiul treptat,
frecînd în același sens.
Maioneza se pune peste fasole, după ce aceasta s-a răcit
și a fost amestecată cu ceapa tocată mărunt.
Se sărează salata, se presară cu pătrunjel verde tocat, se
lasă la rece și se servește în aceeași zi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.