Salată de Fasole Boabe cu Sos de Muștar




SALATĂ DE FASOLE BOABE CU SOS DE MUȘTAR


Ingrediente

- 1/2 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- sare
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de oțet
- 1 lingură de muștar
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală cu apă rece și se lasă la
înmuiat cîteva ore.
Se aruncă apa în care a stat, se pune la foc cu apă
cît s-o acopere și se dă în clocot.
Prima apă se aruncă, apoi se adaugă altă apă și se
lasă să fiarbă pînă cînd se înmoaie bine bobul.
Zarzavatul, curățat și spălat, se pune la fiert imediat
ce începe fasolea să fiarbă.
Ca să nu se desfacă bobul, trebuie să se adauge sare
la fiert încă de la primele clocote.
Fasolea se scurge și se pune în salatieră.
Peste ea se pune o ceapă tocată, frecată cu sare și
spălată cu apă rece.
Se amestecă ușor cu o lingură, apoi se adaugă un
sos făcut din muștar, ulei și oțet.
Sosul se pune o dată cu ceapa, după ce fasolea s-a răcit.
Salata astfel pregătită se presară cu pătrunjel tocat și
se ornează cu felii de morcov și păstîrnac.
Se servește în aceeași zi sau de pe o zi pe alta.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.