Salată de Conopidă cu Maioneză




SALATĂ DE CONOPIDĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1 conopidă
- 1 gălbenuș crud
- sare
- 1 linguriță de muștar
- 1 cană de ulei
- 1 lingură de smîntînă
- pătrunjel verde tocat
- 1/2 lămîie


Mod de preparare


Conopida se spală, se desface în buchețele și se pun
la fiert în apă cu sare.
Se scoate cînd a fiert, se pune în salatieră și se acoperă
cu maioneză făcută din gălbenușul crud, muștarul,
zeama de la jumătate de lămîie și uleiul adăugat picătură
cu picătură.
Maioneza se subțiază cu o lingură de smîntînă.
Cînd salata este gata, se presară deasupra pătrunjel verde
tocat.
Se servește în aceeași zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.