Salată de Cartofi cu Țelină



SALATĂ DE CARTOFI CU ȚELINĂ

Ingrediente

- 2 țeline mijlocii
- 6 cartofi
- 2 sfecle mijlocii
- 3 ouă fierte tari
- 1 lingură de muștar
- 200 g sardele
- 3 castraveți murați în oțet
- sare
- 2 linguri de oțet
- pătrunjel tocat
- 2 linguri de ulei


Mod de preparare

Se spală zarzavatul și se pune la fiert în apă cu sare.
Cînd este gata, se scoate și se taie cubulețe, se fierb
cartofii, se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
așază în salatieră.
Sfeclele se fierb separat, se curăță cînd sînt gata și se
taie cubulețe mici.
Se pun astfel pregătite peste zarzavatul din salatieră.
Se curăță ouăle de coajă, se scot gălbenușurile, se pun
într-un vas adînc, se sfărîmă cu furculița, se amestecă
cu muștarul, cu uleiul, oțetul, sardelele tocate fin și
castraveții tăiați mărunt.
Sosul se amestecă într-un singur sens.
Cînd s-a omogenizat, sosul se toarnă peste legume, se
amestecă cu o furculiță, lucrînd de jos în sus, apoi se
ornează cu feliuțe de castravete murat și albuș de ou
tăiat în forme geometrice.
Se ține salata la rece o oră, după care se poate servi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.