Salată de Cartofi cu Șuncă




SALATĂ DE CARTOFI CU ȘUNCĂ

Ingrediente

- 1/2 kg cartofi
- 200 g șuncă
- 1 morcov
- 1sfeclă roșie
- 1 ceapă
- 3 castraveți murați
- 2 gălbenușuri
- 1/2 lămîie
- sare
- verdeață tocată
- măsline
- 1 cană de ulei


Mod de preparare

Cartofii și morcovul se spală și se pun la fiert în apă
caldă cu sare.
Cînd sînt gata, se scot se curăță și se taie felii subțiri
cît sînt calzi.
Se stropesc cu ulei.
Din două gălbenușuri crude, o lingură de muștar, zeama
de la jumătate de lămîie și o cană mare de ulei se face
o maioneză groasă care se lasă deoparte.
Sfecla, fiartă separat, se curăță și se taie ca restul legumelor ;
se pune în salatieră după ce s-a răcit.
Se adaugă ceapa tocată mărunt, o dată cu castraveții curățați
de coajă și tăiați felii subțiri.
Legumele se amestecăbine, se sărează după gust și se adaugă
peste ele șunca tăiată mărunt.
Se leagă amestecul cu maioneza, se pune în salatieră, se ornează
totul cu jumătăți de măsline și se lasă salata la rece două ore
înainte de a fi servită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.