Salată de Cartofi cu Sos Verde



SALATĂ DE CARTOFI CU SOS VERDE


Ingrediente

- 1/2 kg cartofi
- 1 ceapă de apă
- 1 lingură de muștar
- 1/2 kg spanac
- pătrunjel verde tocat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 gălbenuș crud
- 3 ouă fierte tari


Mod de preparare

Se spală cartofii și se pun la fiert în apă cu sare.
Se scot cînd coaja crapă ușor.
Se curăță calzi, se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei
și se pun în salatieră.
Se pregătește maioneză din gălbenușul crud, muștarul
și uleiul adăugat picătură cu picătură.
Peste cartofi se pune ceapa tocată, apoi se amestecă ușor.
Maioneza se colorează cu zeamă de spanac.
Spanacul se dă prin mașina de tocat, se strînge zeama
într-un ibric și se pune la fiert pînă cînd rămîne o lingură,
apoi se adaugă peste maioneză, se amestecă repede și se
pune maioneza peste cartofi.
Salata se ornnează cu felii de ou fiert tare, se presară deasupra
pătrunjel verde tocat și se ține salata la rece o oră înainte
de a o servi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.