Salată de Cartofi cu Ceapă



SALATĂ DE CARTOFI CU CEAPĂ

Ingrediente

- 1/2 kg cartofi
- 1 ceapă de apă
- 1 scrumbie sărată
- 2 ouă fierte tari
- 1 țelină mijlocie
- 1 linguriță de muștar
- oțet
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- măsline


Mod de preparare


Legumele se spală cu peria și se pun la fiert în apă
caldă cu sare.
Se scot cînd sînt gata, se curăță de coajă, se taie în
formă de cuburi și se pun în salatieră.
Se amestecă cu peștele fără oase și tăiat felii, cu
ouăle tocate mărunt, cu ceapa tăiată felii și frecată
cu sare, spălată în apă rece și bine scursă și cu jumătăți
de măsline fără sîmburi.
Amestecul se omogenizează și se pune peste sosul
făcut din : o linguriță de muștar, frecat cu o linguriță
de oțet, ulei pus cîte puțin, sare și piper măcinat.
Sosul se toarnă peste legume, se amestecă încet și se
pune salatiera la rece.
Salata se servește în aceeași zi



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.