Salată de Andive cu Maioneză și Mere




SALATĂ DE ANDIVE CU MAIONEZĂ ȘI MERE


Ingrediente

- 4 - 5 andive
- 4 mere
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 lămîie
- linguriță de muștar



Mod de preparare


Se pregătește întîi maioneza din gălbenușul crud,
peste care se pune o linguriță de muștar, puțină
sare și zeama de la jumătate de lămîie.
Uleiul se adaugă încet, timp în care se amestecă
repede cu o lingură de lemn.
Cînd maioneza este gata, se pregătesc andivele.
Se curăță de foile veștede, se desfac frunzele și se
taie bucăți mici de 1 cm.
Se sărează ușor, se amestecă cu felii de măr, se
acoperă cu maioneză.
Maioneza se poate subția cu o lingură de smîntînă.
Se servește imediat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.