Salată Boeuf




SALATĂ BOEUF

Ingrediente

- 6 cartofi mari
- 6 morcovi
- 2 sfecle roșii
- 4 ouă fierte tari
- 1 lingură de muștar
- 1 țelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 4 castraveți murați
- 1 gălbenuș ou crud
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g carne fiartă de vită sau de pasăre
- 1 gogoșar murat
- sare


Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se pune la fiert cu puțină sare și
apă caldă cît să-l acopere.
Cînd cartofii sînt gata, se scot cu lingura de supă ca să
nu se sfărîme.
Morcovii se mai fierb zece minute, după care se scoate tot
zarzavatul și se taie în cuburi mici.
Se curăță castraveții de coajă, se taie la fel ca zarzavatul
și se amestecă toate într-un vas adînc.
Dacă este nevoie, amestecul se sărează.
Dacă în salată se pune sfeclă, aceasta se fierbe separat, timp
de două ore, după care se scoate, se curăță de coajă și se taie
în cuburi mici.
Se face maioneza vîrtoasă din gălbenușul crud amestecat cu o
lingură de muștar, zeama de lămîie și uleiul adăugat puțin cîte puțin.
Se taie carnea în cuburi mici, se amestecă cu legumele, apoi
cu maioneza.
Se păstrează două linguri de maioneză pentru ornat.
Salata se pune pe un platou, se acoperă cu un strat subțire de maioneză,
se ornează cu felii de gogoșar murat și jumătăți de ou acoperite cu maioneză.
Salata de boeuf se poate ține de pe o zi pe alta, acoperită cu o
farfurie înaltă de sticlă, pentru a-i păstra gustul intact.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.