Roșii Umplute cu Salată de Vinete




ROȘII UMPLUTE CU SALATĂ DE VINETE



Ingrediente


- 6 - 8 roșii mijlocii bine coapte
- 2 vinete
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ceapă mică
- 2 lingură smîntînă sau 1 lingură maioneză



 Mod de preparare


Se coc vinetele la foc iute, se curăță de coajă și se scurg timp
de o jumătate de oră.
Se toacă mărunt cu un cuțit de lemn, se pun într-un vas adînc
și se freacă cu uleiul adăugat picătură cu picătură.
Se sărează după gust și se adaugă ceapa tocată mărunt.
Ca să-și piardă din tărie, ceapa se freacă cu sare și se clătește cu
apă rece, apoi se stoarce în mînă.
Cînd amestecul este gata se adaugă o lingură de smîntînă sau de
maioneză și se omogenizează.
Se umplu roșiile cu salata astfel pregătită și se țin la rece o oră.
Se servesc în aceeași zi, așezate pe un platou ornat cu felii de
ou fiert tare și frunze de salată verde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.