Ouă Umplute cu Pateu de Ficat sau Lebervușt




OUĂ UMPLUTE CU PATEU DE FICAT SAU LEVERVUȘT


Ingrediente


- 6 ouă fierte tari
- 100 g lebervușt sau pateu de ficat
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de muștar
- 1 salată verde
- măsline
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se fierb ouăle, se decojesc și se taie în două pe lung.
Se scot gălbenușurile și se pun într-o farfurie adînă,
se amestecă cu pateu de ficat, cu muștarul și verdeața
tocată mărunt.
Amestecul se acrește cu cîteva picături de zeamă de
lămîie, se sărează și se piperează după gust.
Cu această pastă se umplu jumătățile de albuș, care se
pun de pe un platou ornat cu frunze de salată verde,
asortate cu jumătăți de măsline și felii subțiri de lămîie.
Ouăle se servesc în ziua în care au fost preparate.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.