Ouă Genoveze




OUĂ GENOVEZE


Ingrediente

- 6 ouă fierte tari
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- piper măcinat
- sare
- 2 albușuri crude
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de pesmet


Mod de preparare



Se decojesc ouăle fierte și se taie în două pe lung.
Gălbenușurile se pun într-o farfurie adîncă, se sfărîmă
bine, se amestecă cu verdeață tocată, se sărează
amestecul, se piperează după gust, apoi se leagă cu
o linguriță de unt.
Se umplu albușurile, se lipesc două cîte două, se
așază într-o formă unsă, se acoperă cu albușul bătut
spumă și amestecat cu pesmet, se scot cu atenție, se
pun pe un platou ornat cu frunze de salată verde sau cu
frunze de andive, și se servesc imediat.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.