Omletă Franțuzească




OMLETĂ FRANȚUZEASCĂ


Ingrediente

- 100 g slănină
- 4 cartofi fierți în coajă
- 1 ceașcă mică de ulei
- sare
-  6 ouă crude
- 100 g șvaițer
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță cartofii de coajă și se taie felii subțiri.
Într-o cratiță emailată, mai mare, se pune o ceașcă
de ulei, apoi se pun cartofii împreună cu slănina
tăiată fîșii subțiri.
Se lasă pînă se rumenesc cartofii, apoi se scoate totul
pe o farfurie.
Din cele 6 ouă, bătute bine împreună cu șvaițerul tăiat
cubulețe mici, sărate și piperate după gust, se face
omletă care se prăjește în uleiul rămas de la cartofi.
Omleta se întoarce cu atenție ca să nu se rupă, apoi se
scoate cînd s-a rumenit pe ambele părți, pe un platou mare.
Se pune deasupra amestecul de cartofi și slănină
prăjită, se rulează și se taie felii groase, care se servesc
calde, alături de castraveți murați sau salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.