Omletă Elvețiană




OMLETĂ ELVEȚIANĂ


Ingrediente

- 4 ouă crude
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de lapte
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 - 3 fire de usturoi
- 1 eoșie
- 1 ceapă de apă



Mod de preparare



Se călește ceapa în ulei împreună cu cîteva fire de usturoi
tocate mărunt, iar cînd amestecul este bine înmuiat se
adaugă roșia curățată de coajă și tăiată felii subțiri.
Se scade amestecul bine și, cînd este gata, se ia cratița
de pe foc.
Din ouăle bătute bine cu o linguriță de făină și o ceașcă
de lapte, se face o omletă care se prăjește în uleiul încins.
Cînd omleta este gata, se scoate pe un platou, se rulează
și se taie felii groase, peste care se toarnă sosul de ceapă.
Omleta se servește cu castraveți murați sau gogoșari în oțet.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.