Omletă de Ciuperci




OMLETĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 4 ouă crude
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 150 - 200 g ciuperci

Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape, după care se taie felii subțiri.
Se pun într-o cratiță smălțuită, cu o lingură de unt și
se lasă să scadă.
Ciupercile se sărează și se piperează după gust.
Separat, se bat cele patru ouă cu 2 linguri de făină
și un pahar de lapte dulce.
Peste ouă se răstoarnă ciupercile bine scăzute, se mai
bate amestecul 1 minut și se răstoarnă totul într-o
tigaie cu ulei fierbinte.
Omleta se lasă să se prăjească la foc mic, apoi se întoarce
pe partea cealaltă, cînd s-a rumenit.
Se răstoarnă pe un platou garnisit cu legume de sezon
sau castraveți murați.
Se servește caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.