Omletă cu Sos de Ceapă




OMLETĂ CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 4 ouă
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de lapte dulce


Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt și se pune cu jumătate din
cantitatea de ulei să se călească.
Se picură apă din cînd în cînd, se lasă să se înmoaie
bine, după care se colorează cu o linguriță de bulion
și se scade pe foc mic pînă cînd ceapa nu mai are sos.
Separat se face omleta ca în rețetele anterioare, se pune
pe un platou și se toarnă deasupra ceapa călită.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
La fel se procedează și cu omleta, înainte de a fi prăjită.
Cînd este gata, omleta se rulează și se taie felii groase ;
se servește lîngă castraveți murați sau legume de sezon.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.