Omletă cu Resturi de Fripturi




OMLETĂ CU RESTURI DE FRIPTURI



Ingrediente

- 4 ouă
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de lapte dulce sau cîteva linguri de apă rece
- 2 felii de salam
- 2 felii de costiță afumată
- 2 felii de friptură rece
- 1 linguriță de bulion sau o roșie mare
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


resturile de carne se taie felii subțiri și se călesc în jumătate
din cantitatea de ulei.
Se colorează cu o linguriță de bulion și se presară cu
verdeață tocată.
Se bat ouăle întregi cu o linguriță de făină pusă în ploaie
ca să nu se facă cocoloașe, se subțiază cu apă rece sau cu o
ceașcă de lapte dulce, după care se prăjește în uleiul rămas.
Omleta se întoarce cu atenție, ca să nu se rupă, apoi se pune
pe un platou și se acoperă cu amestecul de carne, sărat și pipărat
după gust.
Omleta se rulează, se taie felii groase și se servește alături de
cartofi prăjiți.
Lîngă ele se pun legume de sezon sau castraveți murați.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.