Ochiuri Moldovenești




OCHIURI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 felii de franzelă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- 100 g ciuperci
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 gălbenuș
- 3 linguri de lapte



Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se spală bine, se pun în jumătate
din cantitatea de ulei să scadă pe foc.
Se sărează și se piperează după gust, se colorează cu
o linguriță de bulion și se mai lasă cîteva minute pe foc.
Se presară deasupra verdeață tocată mărunt și se ia cratița
de pe foc.
Separat se fac șase ochiuri care se pun pe feliile de franzelă
dată prin ou și lapte și prăjite în ulei încins.
Feliile de franzelă astfel pregătite se așază pe platou, se pun
ochiurile deasupra, se acoperă cu ciupecile scăzute și se
servesc calde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.