Ochiuri cu Ciuperci




OCHIURI CU CIUPERCI


Ingrediente

- 4 ouă
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă mică
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- 1 cană de supă
- 1 cană de smîntînă
- 1/2 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se pregătesc mai întîi ciupercile astfel : se curăță de partea
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie
felii și se pun să se călească cu o ceapă tocată și cu două
linguri de unt.
Se fierb într-un vas acoperit un sfert de oră, după care se
adaugă o cană de supă de zarzavat și o cană de smîntînă,
se sărează și se adaugă făina desfăcută în puțină apă rece.
Se fierbe acoperit încă un sfert de oră, apoi se acrește cu
zeamă de lămîie.
Cînd mîncarea este gata, se răstoarnă pe un platou cu o
adîncitură la mijloc, se înconjoară cu patru ochiuri făcute
în ulei sau în apă și se servește imediat.
Mîncarea se presară cu pătrunjel tocat fin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.