Mămăligă



MĂMĂLIGĂ
Mamaliga la început


Ingrediente

- apă
- sare
- mălai


Mod de preparare


Orice gospodină mai în vîrstă știe că mămăliga nu se face în
oală emailată, mămăliga se face la ceaon sau tuci cum i se mai
zice.
Puneți apa în ceaon cam jumătate sau trei sferturi din ceaon,
se pune o linguriță de sare, se lasă apa să dea în clocot, si atunci
se pune malaiul în ploaie, dar și in același timp se amestecă, ca să
nu facă cocoloașe, după ce ați adăugat mălaiul, dați focul mic și
amestecați bine bine ca să nu fie cocoloașe de mălai, mamaliga se
fierbe 20 -30 minute cand este gata, îți dai seama cand se ia după
făcăleț, ca imaginea de mai jos.


mamaliga este gata



Puneți mămăliga pe un fund uscat nu ud.
Mămăliga se poate mînca cu brînză, smîntînă, sau după caz cu ce
vă place și aveți la îndemînă.
Eu unul servesc acum cu varză a la cluj.

Mămăliga se taie cu ața de papiotă




varză a la cluj cu mămăligă



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.