Crochete de Brînză Dulce




CROCHETE DE BRÎNZĂ DULCE


Ingrediente

- 1/2 kg brînză de vacă
- 1/4 l lapte
- 4 linguri de griș
- 3 linguri de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat



Mod de preparare


Se pune laptele să fiarbă și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se amestecă încet în lapte, pentru ca grișul să nu se afume,
iar după zece minute se atrage cratița de pe foc se răcește
amestecul.
Separat se amestecă brînza cu zahărul, vanilia și puțină sare.
Cînd grișul s-a răcit, se pune peste brînză, se omogenizează
și se ia cu lingurița din amestec.
Se prăjesc crochetele în ulei fierbinte, se pudrează cu zahăr
farin și se servesc calde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.