Chifle Umplute cu Spanac



CHIFLE UMPLUTE CU SPANAC


Ingrediente

- 6 chifle proaspete
- 1/2 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de făină
- 1 cană de lapte
- 1/2 lămîie
- 100 g brînză sărată sau cașcaval
- sare


Mod de preparare


Se alege spanacul, se spală în mai multe ape, apoi
se pune în apă care clocotește și se ține pe foc 10 minute.
Se scoate, se toacă mărunt, se pune în cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și un sos făcut din făină și
patru linguri de lapte dulce.
Se scade pe foc mic pînă cînd spanacul este bine legat.
Chiflele se taie la un capăt, se scoate miezul, se înmoaie
în lapte și se umple cu spanac.
Se unge o formă cu o linguriță de unt, se așază în ea chiflele
la distanță unele de altele, apoi se țin la cuptor încins, o
jumătate de oră.
Peste chifle se rade cașcaval înainte de a le introduce în cuptor.
Se servesc calde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.