Chifle Umplute cu Ciuperci



CHIFLE UMPLUTE CU CIUPERCI

Ingrediente

- 6 - 8 chifle
- 100 g ciuperci
- verdeață tocată
- 1 ou crud
- 1/2 lămîie
- 1 lingură smîntînă
- 1 cană lapte
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de parte care a stat în pămînt, se
spală în mai multe ape și se toacă mărunt.
Se taie căpăcele de la chifle, se înmoaie în lapte dulce
și se golesc de miez.
După ce au stat în lapte, chiflele se storc ușor, apoi se
așază pe o formă unsă cu unt și se umplu cu amestecul
de ciuperci, ou, smîntînă, verdeață tocată și zeama de lămîie.
Amestecul se sărează și se piperează după gust.
Dacă nu este bine legat se adaugă și miezul de la o chiflă în
amestec.
Chiflele astfel pregătite se introduc în cuptor și se țin la foc
tare 1/2 oră.
Se scot cînd sînt ușor rumenite.
Se servesc calde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.