Canelone



CANELONE

Ingrediente

- 1/2 lapte dulce
- 1 cană de făină
- sare
- 1 ou - pentru clătite
- 100 g de friptură rece
- 100 g salam
- 100 g de ciuperci
- 1 ceapă tocată
- 1 lingură bulion de roșii
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de roșii îndulcit
- 100 g de costiță afumată



Mod de preparare

Se face un aluat de clătite, obișnuit, din lapte,
ou și făină, apoi se coc clătitele, se așază pe o
farfurie și se pregătește umplutura.
Se toacă friptura, se taie fîșii subțiri costița afumată,
salamul se toacă mărunt, se amestecă cu ciupercile
trase în puțin ulei pe foc mic, împreună cu ceapa tocată.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
amestecă cu o linguriță de bulion de roșii.
Se umplu clătitele, se rulează și se pun în formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos de roșii îndulcit după gust și
cu uleiul rămas de la călirea ciupercilor.
Forma se introduce în cuptorul cald și se lasă jumătate
de oră, pînă cînd scade bine sosul de roșii.
Clătitele se servesc din formă, fierbiți.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.