Tort Fără Cremă



TORT FĂRĂ CREMĂ

( 10 porții x 60 - 80 g )

Ingrediente

- 2 Ouă
- zahăr 350 g
- unt 120 g
- lapte 50ml
- coaja de la 1/2 lămîie
- zahăr vanilat 1 plic
- praf de copt o linguriță
- rahat sau fructe din dulceață 180 g
- eventual frișcă 200 g


 Mod de preparare


Se freacă bine gălbenușurile cu 100 g zahăr ( pînă nu se
mai simte zahărul ).
Se adaugă untul frecat spumă, laptele rece, coaja de lămîie,
praful de copt, rahatul tăvălit prin făină și tăiat bucăți mici,
sau fructele din dulceață și, apoi, făina, pusă cîte puțin.
La sfîrșit se încorporează albușurile, bătute spumă.
Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și se
coace, la cuptor, la foc potrivit.
Cînd este cald, tortul se însiropează cu un pahar de sirop
( 250 g zahăr la un pahar de apă ).
Cînd s-a răcit, se scoate pe un platou.
Se poate orna cu frișcă.
Se dă copiilor după vîrsta de 9 luni.


Calorii   circa  260/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.