Compot de Mere



COMPOT DE MERE

( 8 porții x 150 g )

Ingrediente

- Mere 1 kg
- apă 600 ml
- zahăr 150 - 160 g
- vanilie 1/4 baton sau zahăr vanilat 1 plic
- zeamă de lămîie 5 ml



Mod de preparare

Merele, spălate și curățate de coajă, se taie în două
sau în patru, li se scot căsuța de semințe, apoi se taie
în felii.
Între timp se pun la foc apa, cu zahărul și vanilia sau
zahărul vanilat, și cînd dau în clocot, se adaugă merele
tăiate; se fierb sub capac, la foc moderat.
După ce au fiert, se adaugă zeama de lămîie.
Se dă copiilor de la 6 luni.


Calorii   circa 150/porție





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.