Ștrudel cu Mere



ȘTRUDEL CU MERE

( 12 porții x 100 g )

Ingrediente pentru aluat

- Făină 250 g
- 3 gălbenușuri de ou
- margarină 100 g
- oțet 30 ml
- apă 3 linguri

Umplutură

- mere 500 g
- pesmet 10 g
- zahăr 50 g
- scorțișoară 1/2 linguriță


Mod de preparare

Se încorporează margarina în făină, se adaugă gălbenușurile,
oțetul, apa, sarea și se frămîntă bine.
Se învelește aluatul într-un șervet și se ține la frigider pînă
a doaua zi.
Se împarte aluatul în 3 părți egale, se întind cu sucitorul 3 foi
cît mai subțiri, se presară deasupra fiecăreia pesmet, zahăr,
scorțișoară și merele, curățate de coajă și rase.
Se rulează fiecare în parte și se așază într-o tavă presărată cu făină.
Ștrudelul se pune la copt, la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute.
Se pudrează cu zahăr vanilat și se servește tăiat felii.
Se dă de la 9 luni.

Calorii   200/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.