Savarină




SAVARINĂ

( 20 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- Făină 500 g
- lapte 250 g
- drojdie de bere 50 g
- unt 200 g
- zahăr 150 g
- gălbenușuri ou 5 buc
- sare 5 g
- lămîie 1/2 buc
- pesmet 5 - 10 g
- apă 8 linguri
- frișcă 200 g
- fructe din dulceață 50 - 100 g


Mod de preparare

Se toarnă într-un castron făina și, la mijlocul ei,
se face o adîncitură, în care se pune drojdia,
dizolvată în lapte.
Se amestecă bine cu lingura de lemn, împreună
cu 4/5 ( 120 g ) zahăr, sucul și coaja rasă de lămîie
și gălbenușurile de ou, puse pe rînd.
Această compoziție se înglobează în aluatul cu drijdie.
Se frămîntă bine și se mai lasă la dospit.
Se toarnă în formă de savarină, în prealabil unsă
cu unt și presărată cu pesmet ( forma se umple pe
jumătate și compoziția se lasă să se dospească pînă
cînd forma se umple ).
Se coace la cuptor, la foc potrivit.
Cît este caldă, se însiropează cu un sirop făcut din
restul de zahăr, apă și coajă de lămîie.
Savarina se servește cu frișcă.
Se poate scobo la mijloc, pentru a pune fructe din
dulceață sau compot.
Se dă copiilor de la 9 luni.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.