Savarină cu Frișcă sau cu Albuș de Ou Bătut Spumă



SAVARINĂ CU FRIȘCĂ SAU CU ALBUȘ DE OU BĂTUT SPUMĂ

( 6 porții x 100 - 120 g )

Ingrediente

- 3 Ouă
- zahăr 90 g
- pesmet 60 g
- zahăr vanilat un plic
- frișcă 90 g


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu 1/2 din cantitatea de zahăr
și se adaugă, pe rînd, pesmetul fin și albușurile bătute
spumă, amestecînd continuu.
Se coace într-o formă, la cuptor, 25 - 30 min.
Din zahărul rămas, zahărul vanilat și 150 ml apă se face
un sirop care se toarnă peste savarină, după ce aceasta s-a răcit.
Se servește cu frișcă sau cu spumă de albuș în care s-au
încorporat 30 g zahăr.
Se poate da de la 9 luni, cu frișcă, și de la 1 an cu albuș de ou
bătut spumă.


Calorii   130/porție




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.