Ruladă cu Biscuiți



RULADĂ CU BISCUIȚI

( 6 porții x 80 g )

Ingrediente pentru blat

- Biscuiți 150 g
- zahăr pudră 75 g
-  cacao 10 - 15 g
- zahăr vanilat 1 plic

Ingrediente pentru cremă

- unt 50 g
- zahăr pudră 50
- găbenuș de ou 1/2 buc


Mod de preparare


Biscuiții, pisați foarte mărunt, se amestecă cu zahărul,
vanilia și cacaua, și se adaugă în atîta apă încît să se
obțină o pastă care se poate întinde sub formă de foaie.
Pasta se răstoarnă pe o hîrtie albă, presărată cu făină
de biscuiți.
Se presează apoi cu mîna, pînă se obține o foaie
dreptunghiulară, care se unge cu cremă obținută astfel:
se freacă untul cu zahărul, pînă devine o cremă spumoasă,
se adaugă gălbenușul și se freacă iar.
Foaia se rulează strîns, cu grijă și se pune la frigider pînă
a doua zi, cînd se scoate și se taie felioare subțiri.
Se dă copiilor peste 1 an.
Fără cacao, se poate da de la 9 luni.


Calorii  250/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.