Prăjitură ( Manșoane ) cu Gem



PRĂJITURĂ ( MANȘOANE ) CU GEM

( 3 porții x 60 g )

Ingrediente

- Făină 30 g
- zahăr 30 g
- 2 ou g
- zahăr vanilat 1/2 plic
- gem ( dulceață sau piure de fructe ) 30 g
- unt 5 g


Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu zahărul, pînă cînd se obține
o spumă.
Se adaugă făina, ,,în ploaie”, amestecînd mereu.
Se unge o tavă, se presară cu făină, se toarnă în ea
compoziția și se pune în cuptor.
Cînd aluat este ușor rumenit, se răstoarnă pe un
șervet umezit și se rulează cît este cald.
Apoi se taie în manșoane ( mici tubulețe ) care,
cînd se răcesc, se umplu cu gem, dulceață sau
piure de fructe.
Se poate da copiilor de la 9 luni.


Calorii   180/porție



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.